preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Kalendar
« Prosinac 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

Brojač posjeta
Ispis statistike od 8. 10. 2018.

Ukupno: 247477
Danas: 4
Info centar za mlade...

Vijesti

Sve što se nismo usudili pitati...

Udruga za rad s mladima Breza organizirala je panel-raspravu namijenjenju srednjoškolcima i njihovim nastavnicima pod nazivom ,,Sve što ste htjeli znati o osjetljivim temama u obrazovanju, a niste se usudili pitati", u kojoj su sudjelovali i učenici naše te učenici Medicinske škole.
Pod moderatorskom palicom Ivane Šibalić sudjelovali su sljedeći panelisti: Hrvoje Potlimbrzović s Odsjeka za filozofiju i Centra za interdisciplinarna istraživanja Filozofskoga fakulteta u Osijeka; Daniela Šincek s Odsjeka za psihologiju istoga fakulteta; Ivana Milas iz Nansen dijalog centra Osijek te Mirna Šostarko iz Inicijative Mladforma.

Razvijajući inovativne modele u podučavanju nastave povijesti i tema svjetskih ratova u sklopu trogodišnjega Erasmus + projekta WORTHY – WORld wars Toward Heritage for Youth, stvorila se potreba javno progovoriti i o drugim osjetljivim i kontroverznim temama s kojima se učenici i nastavnici susreću tijekom obrazovanja, odnosno u obrazovnom procesu. Teme iz područja ljudskih prava, različitih načina prehrane, odabira zanimanja i/ili utjecaja roditelja na njih, glasovanje na izborima i aktivizam mladih u lokalnoj zajednici - samo su neka od područja o kojima se govorilo tijekom panel-rasprave. Najviše zanimanja izazvalo je sadržajno određivanje onoga što je osjetljivo, a što kontroverzno te različitosti u reagiranju i emocionalnom procesuiranju takvih tema.
Na kraju panel-rasprave i brojnih upita i komentara učenika i nastavnika, svi su panelisti izrazili želju i potrebu za održavanjem takvih događaja na istu ili sličnu temu koja i kod mladih i odraslih osoba pobuđuje zanimanje i želju za razmjenom znanja i iskustava. U navedenom događaju sudjelovalo je desetak naših učenika drugih, trećih i četvrtih razreda, a vodio ih je profesor Karlo Kobaš.


Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Karlo Kobaš   datum: 6. 6. 2021.

Tražilica

Važne informacije

E-dnevnik


Dragi korisnici internetske stranice III. gimnazije Osijek,

fotografije i videe događanja, obilježavanja, projekte, akcije i aktivnosti u našoj Školi možete pogledati na sljedećim poveznicama:

Facebook III. gimnazije Osijek

Youtube III. gimnazije Osijek

Instagram III. gimnazije Osijek

 Off topic


Pogledajte, pročitajte!
preskoči na navigaciju