2021-05-24 12:43:09

Poetry to go!
Tko danas uopće čita, i to još poeziju!?
Ovoj uvriježenoj misli odlučile su proturječiti učenice 3.c -Tena Bogut, Ema Lang, Anja Kolarević, Lorena Đaković, Barbara Lončarić, Ana Gašo, Maria Rudec, Lea Radić, Ema Šarčević i njihova profesorica Đurđica Kolarić Vukotić.
Željele su pokazati da poezija nije staromodna i da itekako može ići ukorak s vremenom. Na izložbi, koju možete pogledati na školskim hodnicima, pronaći ćete pjesme koje su im se svidjele, a svaka je popraćena autorskom fotografijom iz osobne (Instagram) galerije. Izložbu su nazvale ,,Poetry to go'' sugerirajući tako da je možete uživati u hodu, poput ,,kave za usput''!
Kako je riječ o Instagram generaciji, učenice su se posvetile Instagram poeziji, čija je glavna odrednica da je kratka i jezgrovita, ne robuje formi ni jezičnim zakonitostima. Dotiče se svih životnih tema i za nju vam ne treba puno vremena!
Sigurni smo da će vas neki stihovi dotaknuti te da ćete se u njima prepoznati.
Sve izložene pjesme i fotografije, zajedno s onima za koje nije bilo dovoljno mjesta na školskim zidovima, potražite u virtualnoj izložbi na poveznici u nastavku i, naravno, proslijedite i ostalima:ovdje.

III. gimnazija Osijek