preskoči na sadržaj

III. gimnazija Osijek

Login

Kalendar
« Siječanj 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

Tražilica
Novinari
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Novi projekt na vidiku: Osijek – grad susreta kultura
Autor: Karlo Kobaš, 30. 8. 2017.

U školskoj godini koja je pred vratima naša škola sudjelovat će u projektu Osijek – grad susreta kultura kojemu je cilj učenje i istraživanje multikulturalnosti grada te promocija kulturne raznolikosti kao zajedničke vrijednosti i bogatstva. Važno je istaknuti da se u ovom slučaju pod pojmom kultura smatra sve ono što obuhvaća različita područja čovjekova života, njegova identiteta i djelovanja, odnosno sve ono što nas čini međusobno sličnima, ali i različitima. Nositelj je projekta Nansen dijalog centar u suradnji s Gradskom i sveučilišnom knjižnicom Osijek, Muzejom Slavonije iz Osijeka te osam osnovnih i srednjih škola s područja Osijeka i okolice.

 


Slijedom toga Nansen dijalog centar organizirao je trodnevni edukacijski seminar za predstavnike svih sudionika projekta. Seminar je održan u Ogulinu od 20. do 22. kolovoza 2017. godine. Predstavnici naše škole bili su profesori Vedran Ristić i Karlo Kobaš, a upravo oni bit će odgovorni za realizaciju projekta u našoj školi. Edukacijski dio seminara pokazao je širok spektar metodičkih postupaka kojima se može ukazati na važne sličnosti i različitosti našeg društva, a rekreacijski dio seminara obilježilo je uspješno penjanje radne skupine na planinu Klek koja se nalazi nedaleko Ogulina.

Konačan cilj projekta bit će usmjeren na stalno poticanje učenika, ali i sveukupne društvene zajednice, na uočavanje i prihvaćanje različitosti kao društvenog bogatstva, ali i na razvijanje i jačanje interkulturnih kompetencija učenika kroz provedbu izvannastavnih sadržaja na dinamičan, zabavan i kreativan način ukazujući na važnost iskustvenog učenja.

Pozivamo učenike da nam se pridruže u provedbi ovoga projekta!

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju