preskoči na sadržaj

III. gimnazija Osijek

Login

Kalendar
« Veljača 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

Tražilica
Novinari
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Još jedna uspješna Zimska škola matematike
Autor: Karlo Kobaš, 4. 2. 2017.

Učenici i profesori naše škole iskoristili su ovaj zimski ugođaj kako bi dodatno proširili svoja znanja iz matematike. Na Odjelu za matematiku u Osijeku i u našoj školi održana je još jedna Zimska škola matematike. U nastavku pročitajte više o ovom tradicionalnom događaju.


21. i 28. siječnja 2017. godine u prostoru Odjela za matematiku Sveučilišta J. J. Strossmayera u Osijeku i u našoj školi održana je 26. Zimska škola matematike, koja je i ove godine okupila srednjoškolce, studente i profesore. Svi navedeni okupili su se s ciljem kako bi naučili nešto novo, podijelili svoja znanja, ali i kako bi pokazali da je matematika dio naše svakodnevnice, a da toga vrlo često nismo ni svjesni.

Predavači su bili brojni profesori iz škola s područja Slavonije i Baranje, studenti matematike, umirovljeni profesori te profesori s Odjela za matematiku. Jedan od predavača bio je i Ilija Ilišević, umirovljeni profesor naše škole, koji i dalje osjeća potrebu dijeliti svoja znanja i iskustva o matematici i koji se svake godine rado odazove pozivu na Zimsku školu matematike.

Među predavačima istaknuli su se i naši profesori matematike, a s ponosom možemo naglasiti da su se u predavačkom dijelu dokazali i Barbara Bošnjak i Marko Duspara, bivši učenici naše škole, a sada studenti Prirodoslovno-matematičkog fakulteta u Zagrebu.

U ta dva dana bilo je govora o zanimljivim nejednakostima i pseudosimetričnim jednadžbama i o prigodnom broju 2017. Neki predavači matematiku su povezali s glazbom, a drugi su se držali matematičkih teorema, fraktala, principa i kombinatorike.

Učenici koji su sudjelovali u Zimskoj školi matematike zaključili su da je to za njih bilo jedno novo iskustvo, odlično su se zabavili te su kroz tu zabavu naučili ponešto novo što će im pomoći u daljnjem matematičkom obrazovanju i u, naravno, polaganju ispita državne mature.

Tekst: Lina Medvedec, 1.c

Fotografije: Astra Škorjanc, prof.

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju