preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Kalendar
« Svibanj 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

Brojač posjeta
Ispis statistike od 8. 10. 2018.

Ukupno: 247475
Danas: 2
Info centar za mlade...

vijesti

Sretna velika obljetnica Glazbenoj školi Franje Kuhača

Glazbena škola Franje Kuhača Osijek nedavno je proslavila velike obljetnice - 100 godina djelovanja škole i 190 godina javnog glazbenog školstva u Osijeku. Riječ je o zaista velikim obljetnicama i ovom prilikom čestitamo svim učenicima i zaposlenicima Glazbene škole, pohvala na brojnim dosadašnjim i želimo im još mnogo novih izvrsnih rezultata. Posebna čestitka našim učenicima koji uz puni program naše škole pohađaju i program Glazbene škole. Neki od tih učenika i nastupili su u povodu ovoga velikog jubileja, a kolege iz razreda i profesori podržali su ih pljeskom.
  :: opširnije :: 


objavio: Karlo Kobaš  datum: 26. 11. 2021. 09:57

YOUTH EXCHANGE

Dvanaestero naših učenika i tri profesorice (Katarina Moržan, Jasenka Detling i Đurđica Kolarić-Vukotić) uputili su se u Francusku u novu Erasmus+ projektnu pustolovinu pod nazivom ,,Introducing academic orientation and changing prejudice''. Najbolja uvertira za to njihovo putovanje svakako je nedavno iskustvo dviju naših učenica - Ivane Kovač (4.d) i Dore Vuković (4.e), koje su putovale u okviru Erasmus+ aranžmana ,,Youth Exchange''. Pogledajte zanimljiv intervju s njima dvjema, saznajte koje su države posjetile i saznajte što je zapravo ,,Youth Exchange'' i kako su one saznale za to!

Nakon odslušanog intervjua, budite spremni da ćemo vas u budućnosti pozivati na ,,Youth Exchange'' putem školskih društvenih mreža. Ne oklijevajte - odazovite se i iskusite nešto novo!

realizacija intervjua: Katarina Moržan, profesorica
kamera: Kristina Lovković, pedagoginja
montaža: Zoran Macakanja
video: ovdje
  :: opširnije :: 


objavio: Karlo Kobaš  datum: 26. 11. 2021. 09:02

Dan sjećanja na žrtvu Vukovara

Naš vrijedni i kreativni domar Drago Katić uljepšao je dvorište naše škole u duhu današnjega dana!
S druge strane, čenici 3.c razreda i njihova razrednica Katarina Moržan došli su na ideju nešto drukčijega obilježavanja Dana sjećanja na žrtve Domovinskoga rata. Naime, 3.c broji 24 učenika, a upravo taj broj jednak je broju kratkih priča iz zbirke Siniše Glavaševića ,,Priče iz Vukovara''. Siniša Glavašević legendarni je ratni izvjestitelj koji je 1991. godine izgubio život upravo u Vukovaru, a smatra ga se simbolom hrvatskog ratnog novinarstva. Svaki je učenik pročitao jednu priču iz navedene zbirke, izdvojio najdraže citate te napisao osvrt na tu priču. Slijedom toga osmišljena je izložba u predivnom predvorju naše škole. Učenici su se pobrinuli i za to da izložba bude dostupna svima te su izradili i digitalnu verziju koju možete pogledati ovdje.
 
foto i montaža: Marin Rašić (4.a)
  :: opširnije :: 


objavio: Karlo Kobaš  datum: 17. 11. 2021. 21:39

Obavijest

  :: opširnije :: 


objavio: Dražen Jakopović  datum: 16. 11. 2021. 13:08

Velik uspjeh iz Matematike na državnoj maturi

Početkom mjeseca studenoga Ministarstvo znanosti i obrazovanja objavilo je u e-Rudniku nove podatke vezane uz uspjeh učenika na državnoj maturi 2020./2021. godine. Naša škola nalazi se među deset najbolje plasiranih škola u Republici Hrvatskoj po rezultatima državne mature iz Matematike pa ovom prilikom čestitamo svojim profesorima Matematike i učenicima na izvrsno odrađenom poslu. Na sljedećoj poveznici možete pronaći više informacija o ovoj temi, ali i dodatne poveznice za pripreme za sljedeću državnu maturu: ovdje

  :: opširnije :: 


objavio: Karlo Kobaš  datum: 11. 11. 2021. 20:49

U Poljsku u prosincu!

Helena Floreani (3.b) i Sara Banjeglav (3.c), na poticaj profesorice Kristine Ibrahimović, 8. su studenog u Zagrebu sudjelovale na državnoj razini na interdisciplinarnom kvizu Trimarium. Riječ je o kvizu na kojem se natjecatelji natječu u znanjima s područja geografije, povijesti, politike i gospodarstva. Spomenute su učenice pokazale odlično vladanje svim navedenim područjima, a Helena Floreani prošla je i na međunarodnu razinu. Međunarodno natjecanje održat će se u Poljskoj u prosincu ove godine. Posebno s ponosom želimo naglasiti da je Helena Floreani jedna od samo troje učenika iz Hrvatske koji će sudjelovati na natjecanju u Poljskoj. Čestitamo objema učenicama jer su dostojno predstavile školu, a Heleni želimo puno uspjeha na međunarodnoj razini.
Više o spomenutom natjecanju pročitajte u nastavku: Projekt Trimarium simulacijska je igra velikog formata koja služi kao alat za podršku suradnji u formatu Tri mora i obuhvaća sedam zemalja. Namijenjen je sudionicima iz: Bugarske, Hrvatske, Poljske, Rumunjske, Slovačke, Slovenije i Mađarske. Njegov je cilj popularizirati Inicijativu tri mora u svih sedam zemalja putem međunarodnog online kviza znanja namijenjenog mladima, studentima i stvarateljima javnog mnijenja te kroz niz natjecanja u inovativnoj poljskoj strateškoj igri Intermarium.
  :: opširnije :: 


objavio: Karlo Kobaš  datum: 10. 11. 2021. 23:17

Naš ,,Mali princ'' osvojio prvo mjesto!

Naša škola osvojila je 1. mjesto (Nagrada publike) na nedavnom CarNet-ovom natjecanju ,,Kamera, ton, e-lektira'' za videonajave lektirnih djela, a predstavila se videonajavom romana ,,Mali princ''. Ovom prilikom želimo zahvaliti i svima vama koji ste nam udijelili lajk za našu videonajavu te je samim time ova nagrada djelomično i vaša zasluga.
Važno je napomenuti da se na natjecanje prijavilo čak 178 osnovnih i srednjih škola, a predselekciju prošlo ih je svega 77. U jakoj konkurenciji srednjih škola naš je ,,Mali princ'' zasjeo na tron osvojivši prvo mjesto te vrijedne nagrade koje će pomoći dodatnom opremanju škole (kindle za čitanje, kamera i interaktivna ploča).
Učenici koji su sudjelovali u izradi pokazali su izuzetno visoku razinu samostalnosti i kreativnosti te izvrsnu komunikativnost i organizacijske sposobnosti. U realizaciji su sudjelovali sljedeći učenici: scenarij i režija: Nika Januš (1.c); izrada animacija: Laura Azenić (1.c); gluma i sinkronizacija: Ivan Konjik (1.c), Dorian Jumić (1.c), Mirta Doboš (1.c), Tin Šimunović (1.c), Fabijan Medved (1.c), Jakov Šušnjara (1.c); kamera i montaža: Marin Rašić (4.a); savjetodavno: Karla Kulić.
Učenici Nika Januš i Marin Rašić te njihov mentor profesor Karlo Kobaš gostovali su na Osječkoj televiziji u emisiji ,,Znam što gledam'' kod voditelja Saše Drinića i detaljnije progovorili o tome kakav je bio tijek događaja od ideje do nagrade. Pogledajte emisiju i videonajavu koje se nalaze ovdje.
  :: opširnije :: 


objavio: Karlo Kobaš  datum: 9. 11. 2021. 16:58

Veliko priznanje: Naša škola u Pasch (DSD) mreži

13. listopada 2021. godine naša škola dobila je veliko priznanje. Toga dana u predivnom predvorju naše škole održano je svečano uručenje plakete kojom je naša škola uvrštena u mrežu tzv. PASCH škola. Riječ je o sustavu škola koje provode nastavu DSD-a (Deutsches Sprachdiplom) koju je kod nas pokrenuo profesor Drago Grgić, a trenutno je provodi profesor Tomislav Hajduković. Svečanu plaketu uručio je veleposlanik SR Njemačke Robert Klinke u prisutnosti dožupana Ivana Miletića i pročelnice Upravnog odjela za obrazovanje i mlade Mirande Glavaš-Kul. Ravnatelj škole Dražen Jakopović zahvalio je veleposlaniku na iskazanoj časti, a na dodjeli su bili i voditeljica smjene Lidija Neznanović, pedagoginja Kristina Lovković, profesori Kerstin Friedrich, Drago Grgić, Tomislav Hajduković te svi učenici koji pohađaju nastavu DSD-a. Posebno svečan bio je trenutak kada je veleposlanik podijelio diplome učenicima koji su uspješno položili ispit na prošlome roku. Veleposlavnik Klinke naglasio je da je oduševljen organizacijom nastave DSD-a u našoj školi, tim više jer je prolaznost naših učenika 100%. Naglasio je da je to kolosalan uspjeh. Pogledajte fotografije ovdje kako bi dojam bio potpuniji.

Također, hvala Marinu Rašiću (4.a) na kolosalnim fotografijama!

  :: opširnije :: 


objavio: Karlo Kobaš  datum: 31. 10. 2021. 12:27

Najava Tjedna Svemira

Obilježavanje Tjedna Svemira i nije neka novost u našoj školi, ali svake se godine uvijek jednako veselimo novim svemirskim izazovima, a u tim izazovima ove će godine sudjelovati više od 60 učenika i profesora naše škole. Profesorice Kristina Ibrahimović i Jasenka Detling, inicijatorice i organizatorice Tjedna Svemira u našoj školi, reći će vam više u najavi koju su pripremile i izradile naše učenice Verona Hostić (2.a) i Ramona Salha (4.d), članice školskoga radijskog kluba RadioAktiv, pod mentorstvom profesora Zvonimira Paraća. Što nas očekuje, poslušajte ovdje.

  :: opširnije :: 


objavio: Karlo Kobaš  datum: 28. 10. 2021. 18:24

Volon3Raj u akciji

Naš volonterski klub Volon3raj! sudjelovao je u međunarodnom volonterskom projektu ,,72 sata bez kompromisa'' te su 16. listopada naše vrijedne volonterke pomogle Udruzi za terapiju i aktivnosti pomoću konja ,,MOGU'' u čišćenju jahališta od trave. Osim učenica naše škole i prof. Katarine Moržan pridružio im se i jedan roditelj koji ih je opskrbio mandarinama!
Projekt ,,72 sata bez kompromisa'' ima za cilj okupiti srednjoškolce, studente i mlade zaposlenike te pokazati kako se zajedničkim snagama i akcijama može preobraziti okruženje u kojem živimo. Samo je malo potrebno - izaći iz vlastite udobnosti i slobodno vrijeme posvetiti volontiranju, da bi se dobili veliki plodovi.
  :: opširnije :: 


objavio: Karlo Kobaš  datum: 28. 10. 2021. 18:13

P.S. All for nature! - Nature for all!

Šestero naših učenika (Zara Bičvić, Lara Budimčić, Iva Matišić, Marko Ivković, Ivo Janković i Denny Noah Kovačević) i četvero naših profesora (Katarina Moržan, Kristina Ibrahimović, Đurđica Kolarić-Vukotić i Karlo Kobaš) sudjelovalo je u Erasmus+ mobilnosti u turskom gradu Muğla u okviru projekta ,,All for nature - Nature for all!". Dojmovi su se koliko-toliko slegli pa ćemo vas izvijestiti o tome kako im je bilo. Kažu da slika govori tisuću riječi pa u ovom prvom izvješću pogledajte kako su naši učenici i profesori, s prijateljima iz Turske, Grčke i Litve, uživali u turskim projektnim, turističkim, gastronomskim, kulturnim i svim drugim blagodatima. Za podrobnije izvješće i više fotografije pogledajte ovdje.

  :: opširnije :: 


objavio: Karlo Kobaš  datum: 28. 10. 2021. 18:07

Turkey, here we come!

Naša knjižničarka Sanja Galic nedavno je sa šest učenika odradila radionicu izrade brošura u aplikaciji Genially, a povod radionici bio je skori odlazak tih učenika s profesorima na Erasmus+ putovanje u Tursku na kojem će prezentirati dosadašnji rad na projektu ,,Priroda za sve - Svi za prirodu''. Učenici su se upoznali s novim digitalnim alatom koji će im biti koristan i na drugim predmetima. Izrađivali su brošure koje bi u Turskoj trebale predstaviti našu školu, ali i grad, županiju i domovinu. Brošure još uvijek nisu dovršene, ali iščekujte skoru prezentaciju istih. Zasad pogledajte fotografije i uvjerite se da je našim vrijednim učenicima i knjižničarki bilo uistinu zabavno.
Nadamo se da će situacija biti povoljna i da će naši učenici i profesori sigurno i mirno otputovati u Tursku i jednako se tako vratiti.
  :: opširnije :: 


objavio: Karlo Kobaš  datum: 20. 9. 2021. 21:57

Sve što se nismo usudili pitati...

Udruga za rad s mladima Breza organizirala je panel-raspravu namijenjenju srednjoškolcima i njihovim nastavnicima pod nazivom ,,Sve što ste htjeli znati o osjetljivim temama u obrazovanju, a niste se usudili pitati", u kojoj su sudjelovali i učenici naše te učenici Medicinske škole.
Pod moderatorskom palicom Ivane Šibalić sudjelovali su sljedeći panelisti: Hrvoje Potlimbrzović s Odsjeka za filozofiju i Centra za interdisciplinarna istraživanja Filozofskoga fakulteta u Osijeka; Daniela Šincek s Odsjeka za psihologiju istoga fakulteta; Ivana Milas iz Nansen dijalog centra Osijek te Mirna Šostarko iz Inicijative Mladforma.
  :: opširnije :: 


objavio: Karlo Kobaš  datum: 6. 6. 2021. 22:44

Mathema 2021.

Naši učenici prvih i drugih razreda sudjelovali su u natjecanju ,,Mathema 2021.'' koje organizira Udruga mladih koprivničkih matematičara. Riječ je o natjecanju mladih matematičara svih razreda osnovne te prvih i drugih razreda srednje škole koje se organizira već godinama, a ove godine i naši učenici odlučili su omjeriti snage. Natjecanje je održano u dije faze, a iz epidemioloških razloga ove je godine održano online. U nastavku donosimo izvješće o izvrsnom uspjehu naših učenika.

  :: opširnije :: 


objavio: Karlo Kobaš  datum: 4. 6. 2021. 23:13

Pjevaj, sviraj, pleši!

Dragi učenici, nudimo vam malo kreativnog rada koji bi vam mogao biti izvrstan kratak predah od velikog finala školske godine! 😉
Profesorica Lidija Neznanović i naša škola sudjeluju u međužupanijskom projektu ,,Pjevaj, sviraj, pleši", a riječ je o projektu u kojem učenici pjevaju neku pjesmu grupe ,,The Beatles" ili plešu na pjesmu ,,Jerusalema". Sve ćete bez imalo problema pronaći na YouTubeu.
Pozivamo vas da se priključite i pošaljete snimku svoje izvedbe neke pjesme toga planetarno poznatog benda ili spomenutoga popularnog plesa.
Napravit ćemo spot od vaših snimaka, a ako netko od vas baš ne želi da njegova izvedba bude u spotu, u tom slučaju dobit će samo poticajnu ocjenu kod profesorice Neznanović ili profesorice Tomić.
Obavezno naglasite u e-mailu želite li da vaš video bude dio spota. Radove šaljite do 10. lipnja na: glazbena.ucionica3g@gmail.com. Proslijedite ostatku razreda i važno je napomenuti da se ovo odnosi na sve učenike naše škole!
  :: opširnije :: 


objavio: Karlo Kobaš  datum: 1. 6. 2021. 12:37
» Arhiva naših vijesti    
 


Tražilica

Važne informacije

E-dnevnik


Dragi korisnici internetske stranice III. gimnazije Osijek,

fotografije i videe događanja, obilježavanja, projekte, akcije i aktivnosti u našoj Školi možete pogledati na sljedećim poveznicama:

Facebook III. gimnazije Osijek

Youtube III. gimnazije Osijek

Instagram III. gimnazije Osijek

 Off topic


Pogledajte, pročitajte!
preskoči na navigaciju